miércoles, 4 de noviembre de 2015

QUÈ SIGNIFICA SER DOCENT EN EL SEGLE XXI?

El segle XXI es caracteritza fonamentalment per l'avançament desmesurat de les noves tecnologies i per la manca de solucions eficaces per a resoldre els problemes de desigualtats socials i mediambientals en el món.

  D' una  banda el docent hauria d'adaptar-se a aquestes situacions noves que la societat demana. De l'altra banda hem de considerar també els contextos socioculturals i familiars dels alumnes, moltes vegades complicats.

  Sóc professora de tecnologies, funcionària definitiva des de l'any 2000. A poc a poc, he millorat la meua formació tecnològica, altrament no haguera pogut adaptar-me al ritme frenètic de canvis en els continguts de la meua matèria. Amb el temps m'he tornat flexible: això vol dir que he aprés a no perdre els nervis i comprendre una mica a l 'alumne. Al voltant de les noves tecnologies he de dir que l'addicció dels xics i xiques a aparells variats ( consoles, mòbils, ordinadors....) em fa por. Alumnes dormint a les primeres hores, és a dir, classes buides, perquè passen “wassapeant” fins  les 3 o les 5 de la matinada i altres situacions paregudes m'obliguen a fer una reflexió final:

-les tecnologies poden curar o matar , reunir o separar persones , ajudar o perjudicar... finalment, l'elecció és nostra.

No hay comentarios:

Publicar un comentario