martes, 22 de diciembre de 2015

QUINA FUNCIONALITAT VEUS A L'ÚS DE LES XARXES SOCIALS EN EDUCACIÓ EN L'ACTUALITAT? I EN EL FUTUR?

Les xarxes socials cada vegada tenen més importancia a la nostra vida. Tot, o quasi tot, el món té Facebook, twitter, instagram…No és cap secret que hi ha gent que passa més temps a les xarxes socials que vivint a la “vida real”. La pregunta és si podem traure profit d’aquestes per educar els nostres alumnes. Jo crec que sí.

Actualment, a estudis universitaris i de master es fan servir amb normalitat. Posem com a exemple el curs de capacitació, on fem servir Gmail com a xarxa social per comunicar-nos, preguntar i resoldre dubtes, contactar per a tutories…

A l’educació secundària, no obstant, crec que no estan massa aplicades. I no seria difícil, ja que hi ha molts alumnes que passen més temps pujant fotos a Facebook que atenent a les classes o fent deures!

Una proposta d’ús als instituts, podria ser crear un grup de Facebook amb els alumnes per compartir notícies, fotografies o exercicis on-line interessants i divertits pels alumnes. Així, a més de xafardejar les publicacions dels seus amics, també podrien aprofitar el temps i aprendre una mica. Altra opció seria crear un hashtag a twitter o instagram on compartir  frases o imatges relacionades amb els projectes de tecnologia que estan fent o amb allò que estan estudiant (per exemple, si l’exercici és construir una porta automática, poden pujar fotos del procés de disseny i muntatge del projecte).


I com no, el que estem fent servir al curs, el bloc i twitter. Seria molt positiu que els alumnes accediren a ells per estar al dia amb el que s’explica a la clase, i una vegada a casa poder reforçar els coneixements amb les activitats proposades.

imatge de geek and poke. geek-and-poke.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario